Les millores necessàries en l'anunci d'emergències

Just un mes després de la nevada del 8 de març passat, el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, i el de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, van comparèixer al Parlament de Catalunya per fer un balanç de com el govern havia afrontat l'excepcional situació generada pel temporal. Com no podia ser d'una altra manera, els dos responsables polítics es van centrar en les actuacions fetes per les seves àrees respectives i va quedar per un altre dia parlar del problema principal provocat per la nevada, els talls de subministrament elèctric, que, en alguns casos, es van allargar durant cinc dies. El conseller responsable del tema, Antoni Castells, ja ha anunciat, però, que compareixerà a la cambra el dia 11 de maig.

Pel que fa a les compareixences de Saura i Nadal, independentment del grau en què ho van fer un i altre, el punt més destacable és el reconeixement que la comunicació amb la gent no va ser la correcta o, fins i tot, va ser insuficient. D'aquí, doncs, que sigui molt benvingut l'anunci, per part d'Interior, que es vol millorar la comunicació amb els ciutadans i els ajuntaments en cas d'emergència. Certament, els comunicats del pla Neucat, com els que es van fer públics la vigília i el mateix dia de la nevada –independentment de si l'encertaven o no, que més aviat era que no– eren molt poc precisos, per no dir directament que provocaven confusió, tal com van denunciar-ho amb posterioritat alguns alcaldes de les poblacions afectades.

Benvingudes siguin, doncs, totes les millores si aquestes serveixen, sobretot, perquè en la propera nevada –que un dia o altre tornarà a caure– la informació arribi a tothom clarament, a l'hora i en condicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.