Editorial

Del MWC a l’ISE: aposta tecnològica de ciutat

Fira de Barcelona serà la seu aquest mes de maig del primer Integrated Systems Events (ISE) i situarà la ciutat en l’epicentre mundial de la tecnologia audiovisual. L’ISE aspira a emular el congrés de mòbils (MWC) com a referència internacional del seu sector; en aquest cas, la imatge i la televisió en els seus múltiples suports. Les xifres del congrés ens situen davant d’un esdeveniment similar al MWC, perquè l’edició d’aquest any podria igualar el nombre de visitants del Mobile Congress del 2022, al qual van assistir més de 60.000 persones. Fins al moment s’hi han registrat uns 28.000 visitants, tot i que la majoria (60%) solen inscriure’s la setmana anterior. Cinc pavellons i 45.000 metres quadrats dedicats a una fira que s’havia fet enorme en les 16 edicions anteriors a Amsterdam. El sector audiovisual registra un moment de grans perspectives de creixement arreu del món i Barcelona serà la seu d’una de les principals trobades d’aquest àmbit els pròxims anys. Si aquest any podria arribar als 250 o 300 milions d’euros de benefici, es calcula que el 2023 podria situar-se al mateix nivell de visitants i guanys que el saló de mòbils, que té pendent renovar la seva permanència a Barcelona a partir del 2025.

L’aposta tecnològica de Barcelona va més enllà de les fires i els congressos, i el lideratge que impliquen hauria d’aprofitar-se i, de fet, ja s’intenta lligar cada cop més amb la promoció i la instal·lació de noves empreses tecnològiques a l’àrea metropolitana, des d’empreses emergents fins a nous desenvolupadors en l’àmbit de la tecnologia. El districte del 22@ al Poblenou continua sent prou viable per a la instal·lació de negocis en aquest àmbit, des dels videojocs fins a les ‘big data’ i la meitat de les empreses tecnològiques de l’Estat ja hi tenen seu o relació. Els salons com ara l’ISE o la recent Alimentaria no només esdevenen guanys directes per al sector dels negocis, el turístic i el de l’oci, sinó que arrosseguen oportunitats industrials, i la sinergia que implica amb els emprenedors locals permet situar el país en el sector tecnològic, cada cop més imprescindible, com ha posat de manifest la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia