Editorial

Més reptes per a l'agricultura del país

L'establiment d'immigrants d'arreu del món a Catalunya ha comportat un canvi d'hàbits alimentaris i, en conseqüència, la demanda de productes autòctons del respectiu país d'origen que, ara per ara, s'han d'importar. Ara, un estudi de la Fundació Món Rural constata que en algunes zones del país hi ha les condicions climàtiques i el sòl idoni per conrear-hi uns productes amb prou demanda perquè es converteixin en una alternativa rendible. Conrear, per exemple, el litxi, l'ocra o el cumquat pot suposar per a l'agricultor uns marges de beneficis molt superiors que els que donen actualment els conreus tradicionals. Cal, des d'aquest punt de vista, donar per bones les possibilitats econòmiques que ofereixen aquests cultius nous, sempre que es tinguin com a conreus complementaris i que la seva adopció no amenaci de fer desaparèixer l'agricultura tradicional, que malauradament continua necessitant la complicitat administrativa per sobreviure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.