Opinió

Xocolata espessa

Més raons encara

Si per alguna cosa ha de servir tot l'afer Pujol és per carregar-nos encara més de raons per assolir la independència. El procés ha generat un fenomen col·lateral no previst, un efecte depurador del sistema. El fet de bastir un país nou ens ha de servir per filtrar els elements contaminants que la Transició ha deixar en el nostre ecosistema polític.

La confessió de Jordi Pujol fa encara més urgent la independència. La mancança més flagrant del sistema autonòmic és l'absència d'una justícia pròpia. La justícia a Espanya és unitària i uniforme a tot el territori de l'Estat. No em fa cap gràcia que el cas Pujol es jutgi a l'Audiencia Nacional a Madrid. Una justícia que tanca diaris de forma arbitrària, que es nega a investigar les tortures de les forces policials, que no impedeix la destrucció de proves i absol assassins confessos i líders feixistes. Una justícia que anul·la els processaments dels responsables de la gran estafa bancària i remou del càrrec el jutge que s'atreveix a investigar-la. Una justícia amb un sistema de designació de jutges per quotes dels partits polítics.

No defenso pas Jordi Pujol, ans al contrari. Vull un estat propi com més aviat millor per poder bastir un sistema judicial propi lliure de condicionants i obediències polítiques. Una justícia pròpia que sigui capaç de netejar a fons la corrupció i de garantir la democràcia i la transparència. La justícia espanyola no ens ho pot donar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia