Opinió

opinió

El glamur de dins el Roser i la realitat de fora

Les dotze menys deu del migdia i les reixes de l’antic convent del Roser continuen tancades, amb una gruixuda cadena, igual que en els darrers 9 anys. A dins, rialles i xivarri perquè tot el personal es fa la foto de família abans d’obrir. Els curiosos es comencen a situar al voltant de la portalada de l’edifici històric del carrer Cavallers. I també els clients. Aquests que des de fa setmanes ens diuen que ompliran fins dalt de tot el Roser, doncs resulta que existeixen, que són de carn i ossos i ja fan cua per entrar-hi. Literalment: cua per entrar i fer el check-in a recepció.

A les 12 del migdia en punt, directius de Paradors van obrir el cadenat i les reixes donant la benvinguda a clients i veïns que ja s’esperaven a fora amb expectació. Els primers d’entrar, la família Carbonell de Barcelona. El matrimoni i una filla, que resulta que són clients habituals de visitar hotels de la xarxa de Paradors i que ja havien estat a Lleida en alguna ocasió. “Vam venir per la fira de titelles”, recordava la filla. El pare, l’Antonio Carbonell, no amagava la satisfacció d’haver estat el primer, una pole que havia buscat expressament. També va ser el primer a escriure al llibre de visites del nou hotel. L’Antonio explicava que “ens fa molta il·lusió estrenar aquest parador perquè en aquests hotels, a més d’una bona relació de qualitat i preu, hi trobes història i cultura. A més, és una xarxa d’hotels de titularitat pública i això m’agrada”. L’any passat ja van visitar el de Lerma.

I és que molts dels clients que ahir estrenaven el Roser, d’arreu de l’Estat espanyol, són habituals d’aquesta xarxa que, a l’escut que els identifica a la porta del carrer hi diu: “Amabilitat, qualitat, llegenda.” Un dels que més atrafegat anava, corrent amunt i avall i donant la benvinguda a tothom, era el seu director, el Miquel López. Aquest, tot i la feina que se li va girar, destacava que “estem cobrint les expectatives, perquè el dia de l’estrena ho tindrem tot ple i durant el mes d’agost i setembre estarem per sobre del 90% d’ocupació. Ens fa molta il·lusió”. Els hostes del nou establiment van rebre entrades gratuïtes per visitar el Turó de la Seu Vella i el castell templer de Gardeny, un obsequi que es continuarà fent durant els primers dies d’obertura, segons López.

Mentre l’hotel es posava en marxa, els xafarders també van començar a passejar pel claustre, recórrer passadissos i visitar el restaurant. Notable alt per a la majoria, segons els comentaris que feia la gent, alguns dels quals, comerciants i veïns de la zona. I altres que volien veure com s’havia transformat el Roser, ja que “hi tinc molts records, perquè jo havia estudiat aquí”, deia una senyora a una de les treballadores de l’hotel que, per cert, mostren una absoluta amabilitat i facilitats als periodistes per treballar.

A fora, però, la realitat és més dura i trenca amb el glamur de l’interior del Roser. És a dir, obres, cases en mal estat o un solar buit i lleig just davant de l’hotel de luxe i que caldria endreçar. I és que l’entrada en servei del parador del Roser no treu que el Centre Històric està com està, amb els seus espais degradats, amb gent que dorm al carrer, molts locals comercials tancats que no donen una imatge gaire bona, i menys carrer Cavallers amunt, on els turistes hi van per visitar el millor de la ciutat: la Seu Vella. És a dir, que a fora del Roser tot continua igual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.