Opinió

A la tres

Odi a la carta

“L’Estat ha pervertit un concepte que va costar molt d’incloure al nou Codi Penal

El Ministeri de l’Interior ha obert un apartat dins del seu web perquè els ciutadans puguin fer denúncies per presumptes delictes d’odi sota el títol de Situació a Catalunya: protecció de les víctimes . El delicte d’odi es va incorporar al Codi Penal espanyol , després d’una llarga lluita de diversos col·lectius, per protegir diferents minories. Concretament, el Codi Penal diu que es poden denunciar els atacs per “motius racistes, antisemites o altres referents a la ideologia, religió o creences, situació familiar, la pertinença a una ètnia, raça o nació, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació o identitat sexual, per raons de gènere, malaltia o discapacitat”. Vist això, la iniciativa del ministeri seria fins i tot lloable, sobretot vist l’augment espectacular d’atacs contra els sobiranistes en els darrers mesos, amb pallisses al final de manifestacions, trets de perdigons, pintades i tuits amenaçadors, etcètera. El que passa és que no és això, aquesta és només una eina perquè es puguin fer denúncies contra el veí que penja una estelada o contra el professor que vol parlar de drets humans a l’aula.

I com és que m’atreveixo a fer aquesta afirmació? Doncs perquè és obvi que la policia espanyola i el Ministeri de l’Interior han pervertit un concepte que, repeteixo, va costar molt d’aconseguir. El ministeri ha tergiversat el concepte en usar-lo contra regidors, professors, bombers, treballadors d’un gimnàs, etcètera, per haver criticat la policia després de les salvatges càrregues de l’1-O. Aquesta és una aberració jurídica ja que no es pot atribuir una motivació ideològica a qui no té una ideologia definida, la policia. La mateixa policia que, segons els col·lectius que van promoure l’aparició del delicte d’odi al Codi Penal, no fan prou per perseguir-lo.

Ara, aquesta interpretació lliure del delicte d’odi gràcies a la força que dona l’ús de la policia, no ha d’estranyar ja que forma part de l’intent de destrucció del país que es du a terme amb l’article 155 promogut pel PP, el PSOE i Cs. L’escola, la cultura o TV3 n’han estat altres exemples dels darrers dies, però no en seran els únics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia