Opinió

de set en set

Prudència, allunya't

Els quatre aspirants van defensar a ultrança els caps de bombers i els caps dels polítics dient que no calia «buscar un culpable

És un fenomen digne d'estudi, que en cas de desllorigar-se potser aportaria llum sobre el nostre elevat grau d'arrogància inconscient. El cas és que sempre m'ha cridat l'atenció que pel fet que perquè un mitjà de comunicació ens aturi pel carrer i ens col·loqui un micro al davant i ens gravi, tinguem tendència a sentir-nos: 1) moralment obligats a respondre a allò que ens pregunten, 2) autoobligats a contestar de manera taxativa.

Diumenge passat als telenotícies de TVC es reiterava aquest fenomen. Va ser en un bloc informatiu dedicat a les agòniques maniobres de la directora general d'Extinció d'Incendis, Olga Lanau, que denunciava un suposat «judici paral·lel» arran del tràgic foc d'Horta de Sant Joan. A través d'una passada de màgia potàgia, el telenotícies empalmava aquesta informació amb una entrevista a peu de carrer a quatre joves que diumenge passat iniciaven les oposicions per ingressar en el cos de bombers de la Generalitat. Pel contingut i el to de les respostes d'aquests quatre aspirants es faria recomanable inspeccionar que no haguessin rebut una bonificació en el concurs de mèrits. Esperonats per una falca de l'informatiu que deia que aquests aspirants «es trobaven enmig del debat» del foc d'Horta de Sant Joan (ah, sí?), i com si la complexitat d'aquest cas no convidés a la cautela ni a la suspensió del judici en espera d'informacions, els quatre aspirants van defensar a ultrança els caps de bombers i els caps dels polítics, dient que no calia «buscar un culpable» i que aquests «accidents» solen passar i que no calia fer més soroll sobre això. Si tenim en compte que tres dels entrevistats portaven un mocador de palestí al coll, la sospita que no fossin infiltrats d'Iniciativa creix per moments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.