Opinió

opinió

Margarida de Prades i més

A Prades, al cor de les muntanyes que porten el seu nom, entre el sis i el disset d’agost, s’hi duran a terme un conjunt d’activitats adreçades a donar a conèixer en clau acadèmica i divulgativa la figura de la Reina Margarida (1387/1388-1429), filla dels comtes de Prades i l’última del Casal de Barcelona. I també, la conjuntura que es generà en no haver pogut engendrar un hereu legítim per a la corona pel decés, pocs mesos després del seu matrimoni, del seu espòs, el Rei Martí l’Humà, cosa que desembocà, després d’un llarg interregne, en l’entronització de la dinastia dels Trastàmara en el Compromís de Casp.

Unir conferències a càrrec d’investigadors de prestigi que ens presenten el personatge i el context amb especial èmfasi en la literatura i la música del temps de la reina; sumar-hi representacions teatrals d’eficàcia provada que beuen de la reconstrucció històrica sobre vida i època del personatge, de la mà de Rat Cebrian i Paloma Vicente i arrodonir-ho amb un concert de programa ad hoc que ens oferirà el prestigiós grup de música antiga O Vos Omnes sota la direcció de Xavier Pastrana és un encert amb majúscules que devem al tàndem format pels Drs. Eduard Juncosa Bonet i Antoni Jordà Fernández i a una aposta de qualitat per part de les administracions que les fan possibles, entre les quals esmentem l’Ajuntament de Prades per voler posar en valor aquest tipus de patrimoni.

I és que si a la ciutadania en general i en especial a la del Camp de Tarragona li pot interessar la proposta que la Vila Vermella -Rovira i Virgili dixit- ofereix, per cert precedida el juliol pel cicle Un passeig per la Història de Catalunya amb ponents de referència, a hores d’ara, a nosaltres ens satisfà escriure-ho perquè ens permet dir, a mena de postil·la per alleugerir penes, que això també és Tarragona i fet realitat per molts tarragonins. Vaja, que vostès ja entenen que no és cap joc, de paraules és clar!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia