Opinió

A la tres

Por viral

“La ironia de la cancel·lació del Mobile és que l’atac de pànic ha viatjat més ràpid que el coronavirus

El Mobile World Congress és sinònim de tecnologia avançada. Allà hi pots trobar sempre el més nou, modern, innovador, futurista i sorprenent en el camp de les telecomunicacions i la connectivitat que les empreses més importants del sector hagin estat capaces d’inventar i produir. Fer-hi una passejada, real o virtual, és córrer el risc de sentir-se desfasat. Ve-t’ho aquí, però, que la crisi del coronavirus de Wuhan ha estat capaç de boicotejar el 5G, la realitat virtual i la intel·ligència artificial amb un agent tan primari, tan intangible i tan ancestral com el mateix home: la por. Por al contagi, por a ser un focus de propagació del virus, por a les demandes civils, por a les companyies d’assegurances, por a un Mobile disminuït, por a fer un mal negoci. Res a veure, és clar, amb la deriva independentista de Catalunya, ni amb la falta de capacitat de Barcelona, ni amb la presència de Podemos al govern espanyol, ni amb el ridícul que cada dia estan disposats a fer els Casados, Arrimadas i altres carronyers de la política i de la caverna mediàtica madrilenya amb els seus discursos per a cretins i ignorants.

La qüestió és que a la província xinesa de Hubei hi ha una tragèdia que compta els morts per centenars i això no és cap broma, ans al contrari. Sí, certament el món continua girant, milions de persones viatgen en aquest moment per tot el planeta, hi ha fires, salons i mostres internacionals en marxa. A més, hi ha una alerta sanitària activada a escala global, l’OMS monitoritza l’epidèmia per evitar-ne l’expansió, hi ha controls, quarantenes i capacitat de reacció, perquè la ciència també ens diu que la grip mata moltes més persones cada any que aquest Covid-19. Per això costa de pair que s’hagi de cancel·lar un esdeveniment que dona impuls a la ciutat, al país i a milers de persones i empreses sense que s’hagi detectat ni un sol cas de coronavirus a Barcelona ni a Catalunya. Però la por s’ha fet viral, molt més que el mateix virus, i aquesta ironia que va al moll de l’os del Mobile afegeix nous deures als que ja té acumulats la globalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia