Opinió

A la tres

Bon Sant Jordi

“Aquesta societat demostrarà que, amb voluntat i perseverança, tornarà a derrotar el drac

Aquest serà un Sant Jordi molt diferent en el sentit visual, ja que les imatges habituals, aquelles de places i carrers plens de gom a gom, de cues a les llibreries, de parades de venda de roses arreu, de parelles passejant pels racons, etcètera, no existiran. També, òbviament, serà un Sant Jordi diferent, trist, perquè no pot ser de cap altra manera per a aquelles persones que han estat més colpejades per aquesta pandèmia. Però, en el fons, serà un Sant Jordi com tots els altres des del punt de vista del significat profund d’aquesta festivitat, perquè el que celebrem, convertit, i ben convertit, en el dia de les roses i el llibre, de l’amor, de la cultura amb majúscules, és que un cavaller va matar un drac, que el bé va derrotar el mal, però, sobretot, que va vèncer les dificultats. I aquest és un moment de treballar per vèncer les dificultats.

Avui, diada de Sant Jordi, milers de professionals sanitaris es tornaran a deixar la pell en hospitals, hospitals improvisats i centres d’atenció primària per guarir els malalts; milers de professionals de tot tipus, des de sanitaris fins a educadors socials, treballadors socials, dinamitzadors socials, integradors socials, cuidadors, etcètera, vetllaran pel benestar de les nostres àvies i avis; milers de treballadors de la neteja, de caixeres i reposadors dels supermercats, de voluntaris d’aquests que des de fa més d’un mes reparteixen el que calgui a domicili perquè els més vulnerables no hagin de sortir de casa, de treballadors de la recollida d’escombraries municipals, de protecció civil, de les policies locals i els Mossos..., treballaran pel benestar de tothom.

I, en un dia més de confinament, milers de famílies, amb els nens i les nenes que fa un mes que no surten al carrer, passaran una diada de Sant Jordi especial, però especial perquè tornaran a demostrar, comprant un llibre o una rosa, o decidint que no ho fan per no posar en risc a ningú, omplint els balcons de missatges o de flors, que aquesta és una societat que, amb esforç i perseverança, tornarà a matar el drac. Bon Sant Jordi a tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia