Opinió

la crònica

TV3: la teva, la seva o la de qui?

Fa uns deu mesos que estem pràcticament confinats. Els que per edat ja no treballem oficialment, tenim molt de temps per llegir, escoltar la ràdio, mirar la tele, TV3, cuinar... No hem pogut sortir a dinar o sopar amb els familiars o amics, només el petit nucli familiar. Tantes hores escoltant notícies, tertúlies davant de TV3 i Catalunya Ràdio, m’han portat a unes quantes reflexions.

1. És necessari que tant TV3 com Catalunya Ràdio dediquin la major part dels programes informatius o de debat a parlar del coronavirus? Després de tants de mesos parlant i parlant del mateix, comença a ser insuportable, depressiu i neurotitzant. No seria millor que, en els informatius, ens comuniquessin el que diu el Departament de Salut, si hem millorat, hem empitjorat? Quines són les recomanacions? De tant en tant, que parli algun metge, científic o investigador i ens digui la seva opinió. Però, sobretot, que els tertulians no parlin del tema, que no en tenen ni idea, com jo mateix. Informar de com estem, sí, però dedicar tant de temps a parlar de la Covid-19 no aporta res de positiu si no és que es vol atemorir la gent. Si us plau, informeu i prou. No ens martiritzeu més.

2. He observat, també, que en certes ocasions, TV3 no diu la veritat o, almenys, no la diu correctament. El dia de la votació al Congrés dels Diputats, de les esmenes a la totalitat, del PGE (pressupostos generals de l’Estat), tot el programa varen informar que ERC, Bildu, PNB i Ciutadans havien votat en contra de les esmenes a la totalitat i que JxCat, la CUP, PP i Vox hi havien votat a favor. En cap informatiu del dia, ni en el programa d’en Graset, es va fer esment que el PDeCAT, que està en el grup de JxCat, havia votat juntament amb ERC i la resta. Crec que és un error greu. No sé si és per amagar les diferències dins de JxCat, o per no esmentar el PDeCAT, o per fer creure que ERC es desmarcava de l’independentisme. També és molt poc exacte el tracte que TV3 va donar als consellers de Treball i Benestar Social i al de Política Digital i d’Administració Pública.

3. Mai no havia vist ni sentit en les televisions i ràdios públiques tantes crítiques directes i constants al govern de la Generalitat. La majoria de tertulians, i la Rahola en primer lloc, han parlat i desprestigiat la Generalitat, especialment els departaments governats per ERC. En aquest sentit, el programa Planta Baixa, de Ricard Ustrell, és especialment virulent. Durant l’estiu passat, es va muntar una campanya contra el Departament d’Educació: només improvisa, deixa tota la feina als mestres, serà un desastre, és insostenible..., es deia. Ara que es veu que tan mal preparat no estava, perquè l’escola funciona i funciona bé, cap tertulià ha dit res. Callen. Què passa a les ràdios i televisions públiques de Catalunya? Com és que molts periodistes i tertulians miren cap al sud quan a casa nostra sempre hem mirat cap al nord? Es vol desprestigiar ERC perquè tenen por que guanyi les eleccions? Ara començo a entendre per què Mònica Terribas va plegar. No seria hora que pleguessin Vicent Sanchis i Saül Gordillo?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.