Opinió

A la tres

Vacuna que vacunaràs

“Ara mateix hauríem d’estar vacunant nit i dia, tots els dies, que no quedés mai cap vial als congeladors

Tots sabem que, malauradament, les coses són molt complicades en l’administració quan es tracta de tirar endavant projectes i qüestions que se surten de les línies habituals. Hi ha dinàmiques de treball perpetuades que costa molt de canviar, per no dir que és gairebé impossible. Pel que fa al personal, per molta bona voluntat que hi posin una majoria dels funcionaris –que de bons n’hi ha molts–, les rodes de qualsevol canvi sempre costen molt de girar. Si a tot plegat hi afegeixes les dificultats que implica una pandèmia, amb un munt de personal treballant des de casa, la situació es complica encara més, per no dir molt.

És un mal que pateixen també algunes grans empreses, però allà tot sembla molt més fàcil: si hi ha algú que no segueix, els directius tenen més opcions a l’abast per tirar endavant els canvis o els projectes proposats, que, sovint, impliquen, per exemple, fer-ho tot ben diferent de com s’ha fet fins ara.

Per exemple, durant la pandèmia hi ha hagut un col·lapse a les oficines del Servicio Público de Empleo Estatal, que gestiona les ajudes dels ERTO i de l’atur. Expedients perduts, gent que ha trigat mesos a cobrar o que no ho ha fet encara. La causa seria que el personal ha quedat desbordat pel volum de feina. En qualsevol empresa, el servei s’hauria reforçat de manera immediata. A l’Estat, si hagués estat Hisenda, potser això també hauria passat, però com que es tractava de les ajudes dels més febles, doncs qui dia passa anys empeny. La desídia per a tanta inutilitat és indignant i indigna d’aquest segle XXI.

Pel que fa al pla de vacunació que, ara mateix, va més lent que una tortuga, amb previsions absolutament propagandístiques per part del govern, ha passat més o menys el mateix. L’administració va lenta quan en aquest cas de vida o mort hauria de volar més que mai. Hauríem d’estar vacunant dia i nit, tots els dies de la setmana i arreu. Que mai quedés ni un sol vial als congeladors. Només que arribessin directes cap a la gent. Ho veurem en les setmanes a venir? Ara mateix ho dubto molt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia