De set en set
La resposta la té el CIS
Per què el TSJC va decidir mantenir les eleccions el 14-F? La resposta la trobareu a l’enquesta electoral del CIS –pagada amb diner públic– que aquesta setmana donava per primera vegada la victòria electoral al PSC.
Per què el PSOE hauria de voler endarrerir les eleccions, si el CIS augura per al febrer una pujada de 17 a 25 escons per al PSC, i una patacada dels partits independentistes? Per què ajornar-les si, en aquests moments, Salvador Illa és el candidat més ben valorat i el preferit dels catalans per ser president, segons l’enquesta oficial? Per què allargassar al càrrec un ministre que ja ha dit que plegava i que ja deu tenir el relleu escalfant a la banqueta? Pels assessors polítics del PSOE la pandèmia no deu ser motiu suficient per deixar perdre una oportunitat així.
El govern espanyol ha tornat a actuar com sempre: intervenint l’autogovern de Catalunya. Aquesta vegada no ha necessitat aprovar un 155, n’ha tingut prou de moure els ressorts de la justícia. De la mateixa manera que el 21-D del 2017 vam anar a votar per imposició, ara ens tocarà fer el mateix, i en plena pandèmia.
Es tracta del moviment més vergonyosament electoralista que ha fet el PSOE, que vol guanyar les eleccions catalanes al preu que sigui. Una operació d’estat que força la data electoral, força les enquestes, força la inhabilitació del conseller que ha d’organitzar les eleccions i força el relat d’un suposat efecte Illa a televisions i xarxes. I el més vergonyós de tot és que el beneficiat d’aquesta operació és el ministre de Sanitat, la persona que suposadament hauria de protegir la salut de la ciutadania.
I davant d’aquesta immoralitat, hem d’anar a votar? La resposta també és al CIS: sí. Perquè l’enquesta assegura que la majoria independentista al Parlament trontolla, i perquè aquest despropòsit només el paren les urnes. A l’efecte Illa només el pot parar l’efecte democràcia.