Opinió

opinió

El projecte clau

Qui residia vora la carretera de Barcelona vivia amb la il·lusió d’aquest projecte

Puc donar fe que durant el boom immobiliari del 2000, a Girona, a qui comprava un pis davant la carretera de Barcelona, un dels motius que li feien decidir la compra en una zona tan transitada per cotxes era que s’assegurava la imminent posada en marxa d’un projecte de reforma urbanística. Aquest projecte afectava tot el tram des de la plaça del Marquès de Camps fins a l’Avellaneda. S’hi havia de fer una rotonda al trencall del Melià, un carril bici, l’ampliació de les voreres i la plantació d’arbres. L’objectiu, deien, era racionalitzar el trànsit per fer la zona més atractiva al vianant. Per tant, qui residia vora la carretera de Barcelona vivia amb la il·lusió i l’expectativa d’aquest gran projecte transformador.

Però l’anunci de les obres del TAV, primer, i després el cobriment de les vies del tren convencional van deixar parat aquest pla tan anhelat. I es veu que el projecte havia estat escrit però mai aprovat. Ai las! Aquell somni de passejar per avingudes amples sense el soroll ininterromput dels cotxes es va haver de guardar en el calaix de les il·lusions ben tancat amb pany i clau.

El temps va passant i arribem al 2010. Les obres del TAV finalitzen. Es decideix que les vies del tren convencional ja no es cobriran. Pel camí una promotora havia comprat el 80% de les naus industrials de l’entrada sud amb la idea d’un nou pla transformador que també va acabar en fallida gràcies a la crisi immobiliària. Finalment, el 2014 la Clínica Girona anuncia que hi ubicarà la nova seu. Amb aquest anunci, l’Ajuntament veu novament l’oportunitat d’impulsar i dignificar la zona. Aquest cop el projecte s’escriu i s’aprova, amb la idea que sigui un dels projectes clau del mandat de l’actual alcaldia. Les obres comencen a bon ritme, tot i la parada obligada que ens ha aportat aquesta pandèmia. Hem arribat al 2021 i els veïns de la carretera de Barcelona, després de vint anys ben bons, tornen a treure les il·lusions d’aquell calaix tancat amb pany i clau per recobrar l’esperança que aquest cop el projecte arribarà a bon port. Tots esperem veure la nova Clínica Girona, l’institut Ermessenda, la seu de la Casa de la Tecnologia i les desitjades voreres amples amb carril bici on puguem passejar sota l’ombra dels arbres i viure en present aquell propòsit que es va presentar com el projecte clau del mandat 1999-2003.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia