Articles

Objectiu: salvar la ministra

A la tres

Un diari, com se sap, és una eina imprescindible en un munt de situacions en què no es pot fer res més que esperar. I, com que la societat catalana cada cop té més hores mortes per ocupar, els proposo un passatemps molt adequat per a soferts passatgers de Renfe, propietaris de maletes resignats a passar-se el dia al costat d’una cinta aturada o pacífics usuaris d’autopistes de peatge aturats setanta quilòmetres abans de Martorell.

El joc s’anomena Objectiu: salvar la ministra i només es necessita paper i bolígraf per fer uns càlculs senzills. El plantejament de sortida és el següent: Dimarts de la setmana que ve, la ministra Magdalena Álvarez ha de comparèixer al Congrés dels Diputats per segon agost consecutiu. L’estiu passat el motiu va ser el caos del Prat i ara ho és el de Renfe.

Doncs bé, el jugador pren el paper de Zapatero i ha d’aconseguir que la ministra passi pel tràngol sense que sigui reprovada, un fet sense precedents i que posaria Álvarez al llindar de la dimissió.

I aquí entra el càlcul. El PP disposa de 146 diputats disposats a liquidar qualsevol ministre que els passi pel costat. El jugador no hi pot comptar. A partir d’aquí, es tracta de fer sumes. CiU? Difícil, estan molt enfadats. ERC? Complicat, ara ja no els agraden tant les fotos amb el PSOE. ICV-EU? Aquests encara, però els costarà molt retratar-se amb la ministra. Bascos? Home, després del que ha passat amb Nafarroa Bai... A banda d’això, queden dos gallecs, tres canaris, el Labordeta i un descatalogat del PP a qui, segons el partit, el van fer fora perquè feia trucades obscenes i segons ell perquè és un centrista de debò.

L’objectiu és que el PSOE (164 diputats, inclosos els del fidelíssim PSC) trobi almenys dotze vots per algun lloc. Busqui, busqui, i veurà que la suma no acaba de sortir.

Segur que ara s’espera una mica millor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.