Opinió

De set en set

Junts manté les incògnites

Laura Borràs i Jordi Turull s’han repartit els papers per dirigir Junts. Un acord bastit per intentar trampejar l’abisme que hauria suposat el trencament. Junts es troba en un moment crucial després del pas enrere de lideratges clau com els de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Elsa Artadi. Junts és un partit que no se’n surt de ser un moviment transversal independentista, que recull l’herència postconvergent i al davant té el repte d’esdevenir un partit. La retirada de Puigdemont afegeix incertesa respecte als resultats electorals, dels quals n’ha estat el principal actiu. Inquietud comprensible al PDeCAT, aliat per a les municipals, davant les baralles i els forats programàtics de Junts, perquè aquest acord pel poder manté intactes les incògnites fonamentals. Falta de disciplina interna i coherència ideològica adobades per diferències estratègiques de pes, que exemplifiquen Borràs i Turull.

El centre polític s’allunya cada cop més tossudament del 2017. Més enllà dels eslògans de la confrontació identitària, Junts és per ara incapaç d’abordar amb solvència el dia a dia. Manté carpetes obertes de la mida de la continuïtat dels acords de govern a la Generalitat i de la Diputació de Barcelona amb els socialistes. Ahir les deixaven en mans “d’auditories” i dels militants, potser perquè puguin dir-ne alguna cosa al congrés, vist que els lideratges ja estan escollits. Per urgent, decidir si tornen al consens transversal que vol enfortir el català amb una nova llei de política lingüística. En cas contrari, l’embat de Junts i el del TSJC poden acabar confluint en el mateix trist resultat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.