Opinió

opinió

La lectura ens acompanya

El nen o la nena de cada etapa que ho ha fet amb més convicció, bona dicció i entesa representarà el territori en la fase provincial

ASanta Coloma de Farners hem començat la setmana amb el certamen de lectura en veu alta, que es va celebrar ahir dilluns a l’auditori. Una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana, amb la col·laboració del Departament d’Educació, que té com a objectiu promoure la lectura entre l’alumnat i fomentar la llengua i la cultura catalanes. Hi han participat diferents escoles de la comarca. Alumnes de primària i d’ESO han llegit un fragment d’un llibre propi de l’edat. El nen o la nena de cada etapa que ho ha fet amb més convicció, bona dicció i entesa representarà el territori en la fase provincial. És des de petits que cal fomentar el gust per la lectura. Els docents fan una molt bona tasca acompanyant infants i joves en aquesta activitat.

La setmana l’acabarem amb lectures de poemes dins el festival Domini Màgic. És un goig que durant uns dies la capital de la Selva es converteixi en el centre neuràlgic de la poesia vinyoliana. Al llarg de deu anys han passat per aquest festival artistes de la talla de Maria del Mar Bonet, Sílvia Bel, Lluís Soler, Carme Sansa i tants d’altres que han anat llegint amb la seva veu melodiosa poemes de Vinyoli. L’escenari era el mateix indret natural on el poeta va passar els memorables i feliços estius de la seva joventut i que va esdevenir font de sensacions i descobertes extraordinàries. Així ho manifestava Joan Vinyoli, dos anys abans de morir, en l’entrevista que li va fer Lluís Busquets i Grabulosa: “Els estius? Des dels vuit anys fins als disset els vaig passar a Santa Coloma de Farners, vila el paisatge de la qual ha estat més tard literaturitzat en algun dels meus primers llibres. Recordo que allí hi vaig passar les millors estones de la meva adolescència: les passejades a la plaça, el tennis, els boscos.”

Enguany la inauguració del festival és aquest divendres 17 de març a la Casa de la Paraula. Hi intervindran, entre d’altres, els Cantaires, que interpretaran el poema D’una terra amb música de Jaume Saurina. Dissabte es realitzarà l’Itinerari poètic pel parc de Sant Salvador. El recital al Turó del Vent I la natura em crida anirà a càrrec de Maria Sevilla. I com a cloenda hi ha programat un concert vermut amb Guillem Ramisa al Racó de Farners. S’albira una edició literària molt lluïda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia