Opinió

opinió

LLUÍS FALGÀS

28-M sense soroll

Queden 54 dies per a les eleccions municipals i les direccions dels partits eviten daltabaixos innecessaris. A ciutats grans com Barcelona hi poden influir els sotracs de la política catalana. Als pobles i a la majoria de ciutats catalanes amaguen tant com poden les sigles dels partits i volen anar per feina. Volen que el soroll general els amoïni poc. També ho està practicant Xavier Trias a Barcelona. Soroll dels afers polítics ara pendents de la justícia espanyola, com el de Clara Ponsatí –que ha de presentar-se davant el jutge Llarena el 24 d’abril i no pensa anar-hi–, el de Laura Borràs –pendent de la Junta Electoral, de la mesa del Parlament i de la presentació d’un recurs contra la seva sentència al Tribunal Constitucional– o el de Meritxell Serret, amb un judici vist per a sentència i pendent –si no l’absolen– d’una inhabilitació que l’obligaria a deixar el càrrec de consellera. La judicialització de la política també passa pels judicis a la mesa que presidia Torrent o les vistes pendents a Salvadó i Jové. També, a l’espera de les decisions que pugui prendre el Tribunal de Luxemburg sobre el futur de Puigdemont i Comín a l’Eurocambra. Déu-n’hi-do, que la política hagi d’estar tan pendent de la justícia.

Sense intenció de posar-ho tot al mateix sac, res tenen a veure les causes per les quals han estat jutjades la consellera Serret i la presidenta Borràs. Res té a veure el fraccionament de contractes de l’administració amb el fet d’haver estat implicada en l’organització de l’1-O, tot i que si Laura Borràs no hagués estat presidenta del Parlament amb possibilitats de ser presidenta de la Generalitat l’afer hauria passat sense pena ni glòria i, sobretot, no haurien existit les exagerades penes de presó i d’inhabilitació. Això, dit per experts juristes.

A l’independentisme els candidats del 28-M li preguen que hi hagi el mínim soroll per no distreure les campanyes locals. Malgrat que el daltabaix està assegurat al Parlament per la substitució de Borràs, que no serà immediat. Soroll polític com ara la cimera de la sequera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia