Opinió

Keep calm

La galleda de la Clàudia

La Clàudia té una galleda a la dutxa. La Generalitat ha editat una guia per estalviar aigua a casa, amb el lema La pluja no la controles, l’aixeta sí. I s’ha posat de moda això de la galleda. La idea és que, mentre no surt l’aigua calenta, no es malgasti i es pugui fer servir després per regar plantes, fregar o tirar-la al vàter en lloc d’estirar la cadena (que encara es diu així, tot i que a la majoria de vàters ara es pitja un botonet). Hi ha usuaris que diuen que pots estalviar 800 litres al mes. Tenint en compte que una dutxa diària són 50 litres, que multiplicats per 30 són 1.500 al mes, podria ser, però has d’estar més estona mirant el rajolí que sota la dutxa.

El cas és que, com que des del 2 de març hi ha restriccions a l’àrea de Barcelona, el nostre govern ens recomana el truc de la galleda i, fins i tot, reaprofitar l’aigua amb la qual rentem el menjar o bullim, posem per cas, la pasta (sempre que no hi hàgim posat sal). Però no es queda aquí. L’ACA recomana tancar l’aixeta mentre et rentes les dents, tenir electrodomèstics de baix consum, que el rentaplats sempre estigui ple (un problema a les llars de concos, dites unifamiliars) i que, si no tens dipòsit de doble càrrega, posis una ampolla amb sorra a la cisterna.

Tot em sembla meravellós. El problema és el consell que diu “vigila les fuites d’aigua”. Vigila les fuites d’aigua? Però si resulta que es perd el 24% de l’aigua potable per les canalitzacions de distribució! 134.000 milions de litres amb els quals es podria omplir el pantà de Sau! Òbviament, l’ACA culpa els ajuntaments, i els ajuntaments culpen la Generalitat. Ah, i per si fos poc, Europa ha obert un expedient a Espanya, que pot provocar perdre inversions, perquè Catalunya no té fet el pla de gestió de les conques fluvials. Efectivament, la pluja no la controlen. Però l’aixeta tampoc. I tu, amb una galleda a dins de la dutxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia