Opinió

A la tres

Turistes emprenyadors

“Calen eines per revocar pisos turístics sense que després un jutge tingui un orgasme descobrint una escletxa i permetent que s’hi obrin pas els rics i poderosos

Si el pic de sequera severa, o l’esclat de pluges torrencials que diuen que el substituirà, no han extingit abans l’espècie humana és més que probable que els propers dies l’escàndol dels pisos turístics faci seure a la mateixa taula l’Ajuntament de Barcelona i el govern de la Generalitat. El miracle serà possible només perquè la promoció de 120 pisos que la immobiliària Gallardo ha fet d’una sola tacada al bloc del carrer Tarragona és tan ostentosa que els polítics s’han vist obligats a fer de polítics. I això que els ha enxarpat en plena campanya electoral, aquests períodes de florent demagògia i promeses buides que els ciutadans no ens mereixem haver de patir, durant els quals no solen fer de polítics sinó de candidats. Aquesta vegada la fatxendaria dels constructors ha estat tan descarada, tan insuportable la facilitat amb què una escletxa legal els ha permès el negoci rodó –encara que sigui a costa del descans i de la dignitat dels veïns que tindran la llar enmig de l’orgia turística– que hi haurà reunió i almenys un intent, esperem que seriós, de collar futures promocions. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, reclama complicitat institucional per arribar allà on l’Ajuntament no pot arribar, tot i les polítiques decididament restrictives desplegades en els darrers anys, i poder disposar d’un paraigua legal que permeti no tan sols congelar noves llicències sinó revocar les ja existents sense que després un jutge tingui un orgasme descobrint una escletxa i permetent que s’hi obrin pas els rics i poderosos. Cal que ens diguin, és clar, quan costaria això de la butxaca del contribuent. Ara bé, potser és cert que l’equip de Colau va ser descurat quan va redactar la normativa, però criticar els únics que debò han tingut el coratge de posar fre a aquesta mena de pisos gentrificadors és tenir molta barra. Xavier Trias podia haver aprofitar l’ocasió de fer de polític en lloc de fer de candidat però, en canvi, s’ha afanyat a criticar Janet Sanz “per haver badat”. El que no ha dit, segons ha replicat Sanz, és que mentre ell va ser alcalde l’Ajuntament va concedir la gens menyspreable xifra de deu mil llicències de pisos turístics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia