Opinió

opinió

LLUÍS FALGÀS

Altaveu electoral

Resten 27 dies per a les municipals. No ha començat la campanya oficial, però alguns missatges ja sonen a repetitius. És el cas de Barcelona, per on les cúpules dels partits majoritaris de Madrid van passar per Sant Jordi a fer campanya i difondre missatges abans d’hora. Les enquestes van de bòlit. Hi ha nervis als partits i entre candidats perquè dependrà d’un grapat de vots haver de pactar amb uns o altres. Els pactes estan a l’ordre del dia, es gesten amb discreció i tot indica que serà l’aritmètica la que marqui la diferència. Queda lluny aquella iniciativa d’Artur Mas, que abans d’unes eleccions va anar al notari per certificar que no pactaria amb el PP. Ara tot queda obert i a Catalunya, menys amb Vox, tot és possible.

És un clàssic que el Parlament de Catalunya esdevingui el gran altaveu preelectoral i així serà aquesta tarda, amb la demostració que no hi ha hagut consens per pal·liar la sequera. La cimera de partits a la Generalitat va ser un fracàs i avui al Parlament es debatrà una proposició de llei de JxCat de mesures extraordinàries i urgents, que tirarà endavant per lectura única i que aprovarà, entre altres qüestions, retardar les sancions per malbaratament d’aigua fins al mes de juliol. Després del 28-M. Un fet que suposarà que els nous consistoris hauran de fer el paper de dolents. La proposició no concretarà les subvencions per la sequera, que és un tema urgent per a la pagesia, però és feina exclusiva del govern. Mentrestant, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, tindrà un protagonisme negatiu perquè li serà difícil explicar al Parlament el caos dels exàmens de les oposicions. I a tot això, expectació per l’escó de Laura Borràs i per la nova presidència, un cop assumida una inhabilitació que no és ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia