mirades
Jordi Grau
Empresaris en cercle i amb cor
Un cercle, al marge de ser una superfície delimitada per una circumferència, és també un conjunt de persones unides per circumstàncies comunes o per un mateix interès. Ho he buscat al diccionari perquè no sabia com definir els empresaris gironins que formen el Cercle Empresarial. En conec molts, però el que fan em sembla admirable. Es reuneixen cada divendres, això sí, a les set del matí, per esmorzar i compartir moltes idees. Tan aviat perquè a les nou han de ser a la feina. Són emprenedors, petits empresaris i d’altres que no són tan petits que tenen en comú buscar complicitats, ajudar-se empresarialment i que cada divendres prenen una dosi de vitamines que aporten als seus negocis. Comparteixen necessitats i inspiracions i al marge de tirar endavant les seves empreses també s’han proposat ajudar els altres.
La data de constitució del Cercle Empresarial va ser el març de 2019. I ja saben el que va passar exactament un any després. Però no es podia parar i els membres del Cercle no ho van fer. És més, l’any passat ja van organitzar el seu primer sopar solidari, que va ser en benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple al Castell de Sant Gregori. Aquest any, han aconseguit reunir més de tres-centes persones i ho van fer divendres al Mas Solà de Santa Coloma de Farners i aquesta vegada la recaptació, 13.000 euros, va anar destinada a la Fundació Astrid 21, que treballa per garantir la qualitat de vida a nois i noies amb síndrome de Down o que pateixen altres discapacitats intel·lectuals.
La sala feia goig. Amb representació de les patronals, la Cambra de Comerç i associacions diverses. També hi eren el president de la Diputació, Miquel Noguer, l’alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, i la directora dels SSTT de Drets Socials, Helga Nuell. Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, va resumir en cloure l’acte una qüestió vital: aquell acte era important perquè els empresaris del Cercle no tenen cap obligació de fer-lo. És a dir, fan el que fan perquè creuen que toca fer-ho i toca ajudar tantes entitats del tercer sector que fan una feina imprescindible.
Els tres premis empresarials que es van atorgar van ser a Galetes Trias, el premi a la trajectòria, que va recollir la seva CEO, Maria Trias; el premi al creixement, que va ser per a Toni Pons i que va recollir Jordi Sarroca, director d’operacions, i el premi a l’excel·lència a Liderou Callís, que va recollir Dolors Callís, filla del fundador, el banyolí Miquel Callís.
De moments emocionants cap com les dues peces musicals que van ballar el grup de ballarins de dansa de la Fundació Astrid 21. La seva presidenta, Pilar Albareda, i la directora, Sandra Fernández, van recollir el xec solidari i el van agrair: però el que va traspuar és l’agraïment dels presents a la feina que fa la fundació des de 1989. I al Cercle: “Junts creixem, junts arribem més lluny, junts podem fer-ho tot”, va destacar Jesús Cuesta, codirector del Cercle Empresarial, que, juntament amb Eduard Corcoll i Jordi González, els altres dos directors, van fer entrega del xec de 13.000 euros. Empresaris en cercle i amb cor.