Opinió

De set en set

Llamps en campanya

Cada terra fa sa guerra: aquesta campanya cada poble té la seva particular batalla política que farà decantar el resultat el dia 28. Però hi ha dos temes que són comuns a les zones més poblades del país, dues polèmiques que ja fa dies que són l’eix de la campanya electoral: el caos del servei de trens de rodalia i la manca d’habitatge que suposadament s’havia de resoldre amb pisos de la Sareb. Dos temes que –sigui per casualitat o per causalitat– depenen dels socialistes. És una immensa contradicció que el PSC es presenti a Catalunya com el partit que toca de peus a terra i que es preocupa dels problemes quotidians de la gent i, alhora, sigui incapaç de gestionar de manera mínimament digna les dues qüestions que més condicionen el dia a dia dels ciutadans: l’habitatge i el transport.

Dels 50.000 habitatges del banc dolent que va prometre Pedro Sánchez en campanya, la meitat no estan disponibles: o bé s’han de reformar o bé s’han de construir encara. I la lletra menuda deia que els vendrien a les administracions públiques, és a dir, que la Generalitat els haurà d’acabar pagant a la Sareb, controlada per l’Estat.

Salvador Illa deia aquesta setmana que “Catalunya ha de deixar la cultura de la queixa i començar a treballar”, i l’endemà a Manlleu els passatgers d’un tren havien de fugir corrents del vagó per un nou incendi. Efectivament, Illa té raó: cal que el PSC comenci a treballar per resoldre la desinversió endèmica en la xarxa ferroviària i perquè el banc dolent traspassi l’habitatge que té a Catalunya a la Generalitat. L’excusa del llamp ja no cola, i menys en campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia