Opinió

A la tres

El teu fill no és Messi

“Assumeix-ho i no triguis a fer-ho, i així t’estalviaràs una decepció majúscula el dia que abandoni l’esport en descobrir que no arribarà on tu li havies promès

Arriben els finals de temporada –prenguin com a exemple l’esport que vulguin però no oblidin el futbol– i s’obre el mercat de fixatges, d’ofertes i contraofertes. Nervis a flor de pell, que la situació s’ho val. Són dies de negociacions. Sempre pots trobar algú que no et faci pagar el xandall de l’equip o que et dibuixi la imatge del teu fill debutant amb el primer equip de l’entitat. Que això del primer equip sempre és un caramel, fins i tot en les categories de l’infrafutbol. No parlo de l’esport professional, que amb els calés que mou encara es pot entendre alguna anada d’olla. Parlo de l’esport formatiu, també de nens i nenes amb edats que no arriben a les dues xifres, i de l’entorn proper que els fa viure la seva afició amb un estrès similar al d’haver d’improvisar la direcció de la NASA havent estudiant filologia anglesa.

Als pares i mares que aquests dies esteu neguitosos perquè heu de decidir el futur esportiu del vostre fill o filla, us dic: no tens ofertes, t’ho pots treure del cap. No t’han trucat ni del Bayer Leverkusen ni del Manchester City. A tot estirar, el vol fitxar l’equip del barri o de la ciutat del costat. Les úniques ofertes que trobaràs per al teu fill són les de la llet amb descompte en algun supermercat. El teu fill de vuit, nou o deu anys no és “lateral esquerre”, o “mitjapunta”, o “escorta”, si parlem d’un equip de bàsquet. És un nen que practica esport. Ras i curt. El teu fill té opinió i està molt bé que te l’escoltis, però vigila si el deixes decidir sempre sota el seu únic criteri. El dia que li vulguis imposar una decisió, pel seu bé, potser ja no t’escoltarà. El teu fill no necessita rebre indicacions en estèreo mentre juga amb els seus amics. No necessita el teu sermó quan arribeu a casa, inspirat en la teva experiència jugant amb els col·legues amb qui fas costellades o mirant partits per la televisió. El teu fill no és el nou Messi. Assumeix-ho i no triguis a fer-ho, perquè només així t’estalviaràs una decepció majúscula el dia que abandoni la pràctica de l’esport perquè haurà descobert que no arribarà on tu li havies promès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia