Opinió

Tina Turner a Arbúcies

Quimi Portet va qualificar de llegenda urbana que muntés un estudi amb Tina Turner

Recordava Lluís Simon a la secció de necrològiques, el dia de la mort de Tina Turner, que ara fa gairebé vint anys la cantant havia estat protagonista d’una curiosa notícia publicada el novembre del 2003 en aquest diari: “Tina Turner busca terrenys a Arbúcies per fer-hi l’estudi de gravació més gran de Catalunya.” Les autores de l’article, Anna Puig i Laura Juanola, afegien que “l’artista hi va passar uns dies de vacances i ha decidit fixar-hi una segona residència”. No era cap especulació gratuïta, hi havia indicis ferms: Tina, que llavors tenia 63 anys –l’any 2000 havia anunciat que es retirava dels escenaris, però hi va tornar el 2008– havia passat l’estiu del 2003 uns dies de relax a la masia can Pere Crous, propietat del seu amic Manfred Schmidt, un dels grans promotors alemanys de concerts i altres esdeveniments. Schmidt va comprar aquesta masia històrica situada dins del Parc Natural del Montseny i la va restaurar amb gran ostentació. Pel que sembla, el poderós Schmidt convidava sovint a la seva masia, amb la màxima discreció, personatges destacats a nivell internacional tant del món de l’espectacle com d’altres àmbits. De fet, en un article publicat també per aquest diari una dècada després, l’abril del 2013, s’informava que la fiscalia de Hannover, que investigava una trama de suborns al voltant de l’expresident alemany Christian Wulff, també va acusar Schmidt d’haver pagat els serveis prestats pel portaveu de Wulff amb vacances pagades a les seves residències de l’Estat espanyol i França.

Tornant al 2003, semblava que Tina Turner –que llavors ja feia molts anys que vivia a Suïssa– buscava a Arbúcies un terreny per fer-hi una casa i un gran estudi de gravació, i es va arribar a especular que en aquest últim projecte hi estava implicat Quimi Portet, potser perquè El Último de la Fila havia estat teloner en una gira europea de Turner, a principi dels noranta, potser perquè Manolo García tenia casa a Arbúcies. El 2004, en una entrevista que li va fer Enric Vila a l’Avui, Portet va parlar de dues llegendes urbanes sobre ell: la primera era que va dir que no als U2, i això tenia “una part de veritat”. La segona era: “Que la Tina Turner i jo muntarem un estudi a Arbúcies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia