Opinió

De reüll

Gràcies, Xavier!

Vaig conèixer Xavier Gramona en un dinar de premsa al castell de Sant Martí Sarroca fa molts anys. Era un dinar de promoció dels productes de quilòmetre zero del Penedès, quan el turisme del vi començava a caminar a Catalunya i la gastronomia tradicional començava a experimentar per trobar aliances amb el vi de la zona. Vam tenir la sort de compartir taula amb Toni Albà i va ser un dinar divertit i ple d’anècdotes. Aquell dinar era la presentació d’un somni que, a poc a poc, amb els anys, ha anat cobrant forma, i els representants dels cellers del Penedès es podien comptar amb els dits d’una mà, però ell hi era. Després, al cap de molts anys, vaig coincidir amb ell quan va néixer Corpinnat. Corpinnat és una marca d’escumosos elaborats al Penedès sota un estricte control de qualitat en defensa de la terra. Xavier Gramona va ser un dels membres fundadors i el primer president de Corpinnat. Eren pocs. Sis cellers, només. Però ell hi era.

Xavier Gramona creia en el Penedès, en el vi com a eina de defensa del paisatge i el territori, i sabia quan s’hi havia de ser. Divendres, ens va deixar. Si quan obrim una ampolla de vi connectem amb el paisatge que representa és perquè persones com Xavier Gramona hi han estat, quan tocava, per obrir-nos els ulls. Gràcies, Xavier!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia