Opinió

Amb empremta gironina

‘Juguem?’ és una proposta escènica pensada amb qualitat per als més petits

Surto de veure Juguem?, un espectacle per a nadons i primera infància, programat a La Planeta de Girona dins de Temporada Alta. D’entrada aquests noms ja avalen professionalitat i qualitat. I no m’equivoco. Surto de l’espectacle satisfeta d’haver vist una proposta bonica, propera, on s’han cuidat els detalls i amb una qualitat artística i musical de primer nivell. Signa l’espectacle la recentment creada companyia Ninnus, però al darrere s’han unit tres companyies que són un referent a comarques gironines. Una és Ortiga, que, amb seu a Banyoles, defineix el seu treball com a compromès amb el territori i amb les persones que acull. Tota una declaració d’intencions, aquesta frase, i que han demostrat amb els seus treballs anteriors. Altres membres de l’espectacle provenen de la companyia Pels Més Menuts, amb una àmplia trajectòria de propostes familiars de gran qualitat musical per als infants d’entre 0 i 4 anys. I a més, compten amb el suport de Temporada Alta i de Cascai Teatre, una companyia referent al país que es defineix per un llenguatge molt propi basat en la renovació dels gèneres de l’humor clàssic i la creació d’un univers molt personal i fàcil d’identificar.

El resultat és un espectacle bonic, cuidat. Una proposta escènica pensada perquè un dels primers contactes dels més petits amb les arts en viu sigui amb la qualitat i el saber fer necessaris per a aquestes grans ocasions. Un espectacle cuinat a foc lent, on els detalls són tan importants com allò més essencial. Però aconseguir això no és fàcil. I segurament ha necessitat grans dosis de generositat de tots ells per trobar el punt just. D’Ortiga hi notem l’estètica, el disseny i la manipulació dels objectes que hi apareixen. Cases que caminen soles i tenen vida pròpia, un vaixell captivador i núvols de cotó fluix. Dels Més Menuts hi detectem uns músics i una cantant que s’acoblen a la perfecció al món dissenyat per Ortiga. Una menció especial es mereix Xavi Molina. Meravellós. Així com la veu de la Karol Green. I tot plegat amb el segell de qualitat que ofereix Cascai Teatre. El resultat és una proposta que coordina amb elegant sobrietat diferents llenguatges escènics per acabar regalant al públic un espectacle delicat i poètic que us recomano que busqueu allà on el tinguin programat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia