Opinió

A la tres

Shakira, Shakira

“La imatge de víctima d’una causa injusta, però, no acabava de quadrar gaire quan es llegien els càrrecs que li imputaven i, en especial, les quantitats que se li demanaven

La setmana va començar fabulosa pel que fa a la morbositat de la premsa rosa, i la no tan rosa, veient com una de les reines de la música i de les lletres enverinades contra l’ex seia al banc dels acusats per frau fiscal. La ciutat que l’havia acollit com a musa, on havia tingut dos fills amb un futbolista estrella del Barça, a qui fins i tot havia dedicat dolces cançons d’amor en català, li mostrava la cara més amarga de la humiliació pública i l’exposició descarnada als flaixos, les càmeres i els micròfons. La imatge de víctima d’una causa injusta, però, no acabava de quadrar gaire quan es llegien els càrrecs que li imputaven i, en especial, les quantitats que se li demanaven. Fem memòria: la cantant colombiana havia evadit fins a 14,5 milions d’euros en els exercicis dels anys 2012 i 2014, quan vivia a Catalunya i tot eren flors i violes, i se l’acusava d’haver creat tot un entramat d’empreses pantalla per amagar els ingressos i no haver de pagar el que li tocava a la Hisenda espanyola. L’any 2018 sembla que es va adonar de l’oblit i va abonar la quantitat requerida més els interessos. Un total de 17 milions d’euros, que, mala sort, no van aturar el procediment. Les acusacions li reclamaven inicialment fins a vuit anys de presó i una multa de 23,8 milions. L’episodi, però, s’ha tancat amb tres anys de presó, que no haurà de trepitjar perquè no té antecedents, i una multa molt menor, de 7 milions d’euros. Després de l’expectació màxima per saber com acabaria l’episodi, ja se’n sap la resposta. Malgrat afirmar davant les càmeres que era innocent, el cert és que davant del jutge havia admès el delicte i havia acceptat un pacte. Ras i curt. Ara, allò que els comentava del paper de víctima encara sembla menys creïble quan s’ha filtrat que la seva arribada a l’Audiència estava mil·limètricament preparada i que formarà part d’un futur documental sobre la seva vida. A Barcelona, Shakira s’hi ha deixat uns quants milions, però que ningú dubti que el tràngol l’acabarà compensant amb un gran benefici econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia