Opinió

De reüll

Cuina d’estrelles

La cuina és una part fonamental de la cultura catalana que s’ha anat guanyant cada cop més un molt merescut lloc de prestigi internacional. A Catalunya hi ha més estrelles Michelin i més bodegues de vins que en cap altre indret de l’Estat i probablement d’Europa. Aquesta excel·lència gastronòmica s’ha vist fa pocs dies distingida amb el reconeixement internacional del Disfrutar com al millor restaurant del món segons el prestigiós rànquing The World’s 50 Best Restaurants. Un guardó que avala, un cop més, la decisió de convertir Catalunya en la regió gastronòmica mundial per a l’any que ve, i que s’afegeix a les altres vegades que un restaurant català ha estat distingit com a millor restaurant del món: primer El Bulli i després El Celler de Can Roca. D’altra banda, aquest 13 de juny, l’Academia Nacional de Gastronomia i Nutrició ha lliurat com cada any els Premis Nacionals de Gastronomia, amb una doble mirada: gastronomia tradicional i gastronomia d’autor. Tota aquesta vitalitat i excel·lència confirma dues coses de les quals hem d’estar profundament orgullosos: l’alt nivell de la nostra gastronomia i el lideratge que exerceix en l’anomenada revolució gastronòmica mundial. El que està passant al món en termes gastronòmics té també un clar accent català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.