Opinió

Tauró francès vs. Cocollona

Proposo una seqüela de ‘Sota el Sena’ amb el tauró endrapant coipús a l’Onyar

Divendres al vespre. Al sofà tothom vol veure una pel·lícula diferent fins que algú ens ensarrona per veure’n una que, almenys, sembla distreta: Sous la Seine. És a Netflix, i la cosa va d’un tauró de proporcions gegantines que entra al riu Sena i sembra el terror a París, on celebren un triatló multitudinari. Què pot anar malament? Allò és un festival de queixalades, extremitats flotant, històries vistes mil vegades en altres pel·lícules i coses que veu venir tothom, menys els protagonistes, és clar. Però aquesta pel·lícula sembla que s’ha colat entre les més populars ara.

Albiren el tauró en un primer moment en una gran illa de plàstic enmig de l’oceà. Sense gaires subtileses, ja assenyalen que els culpables de les dimensions increïbles de la bèstia som els humans, però no sé quina mutació genètica pot patir un tauró alimentat de plàstics. Els guionistes, tampoc. Però això no els impedeix –amb uns quants cubates de més, segur– animar-se a crear la bèstia i fer que nedi des del mig de l’Atlàntic fins al Sena, riu amunt. Es planta a París, potser buscant aventura. El que troba, però, és una colla de policies i ambientalistes incompetents i –millor encara– una alcaldessa que –evidentment– ignora els avisos de perill i celebra un triatló al Sena tot i saber que hi ha una bèstia a l’aigua.

Ja us podeu imaginar com segueix la cosa. El tauró s’empassa els nedadors com si fossin baguets i el film acaba amb París convertida en una mena de Venècia i el tauró voltant pels carrers inundats. La cosa està servida per a una segona part. Com que són moda els crossovers (Godzilla i King Kong, per exemple), proposo que en la seqüela el tauró gavatx vingui a tastar els xuixos de Girona entrant pel Ter fins a arribar a la ciutat, on s’enfrontarà a la Cocollona, el cocodril amb ales de papallona que –originàriament– era una monja! A més, de passada, endraparà els coipús que corren pel riu i els turistes despistats que trobi, aprofitant les manifestacions contra el turisme. No cal que ens preocupem per la fondària del riu. Després de tanta pluja i amb l’aigua que hi baixa, el tauró francès podrà navegar per l’Onyar sense problemes. Sous l’Onyar!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia