Opinió

Lletra petita

La Terra és rectangular

“Al món judicial hi ha una facció que pretén respondre només davant Déu i la pàtria i que condueix la justícia espanyola al descrèdit i al ridícul

El Tribunal Suprem ha decidit circular per l’autopista contra direcció i a tota llet, fent una cosa tan impròpia en un estat de dret com és no aplicar la llei. La facció que condueix aquesta institució, i amb aquesta la justícia espanyola, a la deriva es deu suposar per sobre del bé i de la prevaricació, perquè, per no aplicar la llei d’amnistia, mantenir la persecució als líders independentistes i demostrar que ells només responen davant Déu i la pàtria, són capaços d’argumentar que la Terra no és ni esfèrica ni ovalada, sinó rectangular amb els angles llimats. Ole tu! Queda clar que ells no adoren ni Temis ni Iustitia, les deesses de la justícia dels clàssics grecs i romans; tampoc veneren Kant o Hermann Heller, presumptes pares de l’estat de dret modern; el seu referent deu ser Pedro Pacheco –per als mil·lennistes, un antic alcalde de Jerez de la Frontera–, que va deixar dit que “la justicia és un cachondeo”. Només així aquests jutges poden ignorar el criteri de la junta de fiscals, el del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o el vot discrepant de la magistrada Ana Ferrer però, sobretot, el text de la llei d’amnistia, expressament desenvolupat i detallat per eximir tots els perseguits a causa del procés de tots els delictes que se’ls ha imputat, inclosa la malversació. Només així poden pretendre no aplicar l’amnistia a Puigdemont, Junqueras i la resta basant-se en una interpretació sui generis de l’enriquiment personal dels responsables de l’1-O per les despeses del referèndum. Només així poden pretendre no amnistiar-los ara per una cosa que no van jutjar, ni provar, ni condemnar en el seu judici farsa, com és haver afectat els interessos financers de la Unió Europea. I només així poden recolzar el seu argument en una directiva europea que citen repetidament però que no està aprovada, ni és vigent, ni seria aplicable retroactivament en perjudici dels afectats per ser una norma posterior als fets jutjats. Fa tants anys que deformen els fets, les lleis, el Codi Penal i l’estat de dret que al final la Terra no serà ni esfèrica, ni ovalada, ni rectangular, sinó directament amorfa. Potser que algú els demostri d’una vegada que ells no són la llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia