Opinió

Marea alta

“Para, para...”

L’OMS ha fet un crit d’alerta sobre un “preocupant” descens en l’ús de condons entre els joves. El 30% dels adolescents de 15 anys de 42 països de la UE reconeixen que no en van fer servir en la seva última relació sexual. Mentre que el 2014 el 90% de les noies de 15 anys de l’Estat espanyol asseguraven haver fet servir preservatiu en la seva última relació sexual, el percentatge baixa ara fins al 68%. La tendència creix i es generalitza a tot el continent. El director de l’OMS a Europa diu que els joves necessiten espais segurs per parlar de les relacions íntimes, l’orientació sexual o la identitat de gènere així com del consentiment i que les autoritats sanitàries i educatives, i la societat civil els hauríem d’ajudar a desenvolupar habilitats per a una comunicació transparent sense prejudicis.

La gran pregunta és per què els adolescents més informats de la història deixen de fer servir el preservatiu i s’arrisquen a embarassos no desitjats, avortaments insegurs o malalties de transmissió sexual que, en alguns casos, els poden marcar de per vida. Diuen que no el fan servir perquè interfereix en el moment àlgid. Només s’ha de dir “para, para...” i posar-se’l. I no passa res. Que la vida no és una sèrie i les escenes de sexe, a la vida real, no són de pel·lícula. Mai!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia