Opinió

Àgora

Cortesia institucional

Dues fotografies simbòliques que passaran a la història i que res tenen a veure l’una amb l’altra. D’una banda, el president de la Generalitat, Illa, rebent al Palau Jordi Pujol i, de l’altra, el rei rebent el president Illa a la Zarzuela. Cap de les dues era previsible fa uns mesos. Era difícil que Jordi Pujol, a l’espera d’un judici que només espera data, fos convidat al Palau després que ell mateix es va treure els atributs d’expresident. Era difícil que un president de la Generalitat, quan molts ciutadans catalans no volen oblidar ni perdonar el discurs del rei del 3 d’octubre del 2017, anés a la Zarzuela a visitar-lo.

El mes de juliol va fer deu anys de la confessió de Pujol que va desencadenar una allau que es va emportar el seu llegat i el va escombrar a ell de la vida pública. Un any després de la publicació de la carta, el Parlament va reprovar l’expresident i va començar un període en què Pujol va desaparèixer de l’escena pública. Clamava al cel haver-lo vist en algun acte i veure antics companys seus fer-li el buit com si no el coneguessin. Pujol treballava des d’un despatx mig camuflat al carrer Calàbria de Barcelona ofert pel seu amic Vila Casas. La pandèmia també va fer que Pujol desaparegués del tot.

D’un temps ençà, Jordi Pujol intenta que el seu llegat polític no quedi del tot enterrat per l’escàndol de la presumpta corrupció. Assisteix a tots els actes a què el conviden i en les últimes eleccions va demanar el vot per Puigdemont i posteriorment es va afiliar a Junts. I ara, el president Illa l’ha rehabilitat obrint-li les portes del Palau.

Amb Pujol i el rei, Illa ha aconseguit ajudar a rescabalar el passat. Per descomptat tothom pot pensar el que vulgui dels respectius personatges. Ara, per acabar-ho d’arrodonir, hauria d’haver-hi una trobada de l’actual president amb l’expresident Puigdemont. Cortesia institucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia