Opinió

Ensurt per als autònoms

Les mútues avisen que falten acredita- cions de peticions que ja es van justificar durant la covid

No és cap notícia que la vida dels autònoms no és fàcil. La quota no para de créixer i els entrebancs administratius per desenvolupar l’activitat són continuats. A tot plegat, s’hi ha afegit una novetat: cartes d’auditories per part de mútues per reclamar la justificació d’ajuts econòmics rebuts els anys 2020 i 2021, en l’època més tràgica de la covid. Cartes al correu de les mútues de molts autònoms avisen que falten acreditacions de peticions que ja es van justificar en el seu moment. Això fa que s’hagi d’engegar la maquinària per aconseguir les factures presentades fa quatre anys a la mateixa administració a la qual suposadament les mútues han d’enviar la documentació. Un peix que es mossega la cua i que no s’entén, però que requereix pagar a la gestoria per fer els tràmits (no són fàcils) i poder acabar demostrant el que en molts dels casos ja va quedar del tot clar en l’època de la pandèmia.

A les comarques gironines hi ha uns 62.000 ocupats autònoms i els treballadors per compte propi han anat recuperant terreny després de la covid, però a un ritme lent. És un col·lectiu que necessita suport per poder tirar endavant i consolidar els negocis i, segons s’explica des de les gestories, normalment passa el contrari. Hi ha un gran nombre de petits negocis a les comarques gironines que creen riquesa i llocs de treball, i poder desenvolupar la feina es converteix en ocasions en un objectiu molt difícil, no perquè no se’n surtin dins el sector al qual pertanyen, sinó per les barreres que es troben per part de les administracions. Les organitzacions de treballadors autònoms ja han alertat de l’increment de les despeses derivades de la pujada de la inflació i de les cotitzacions massa elevades dels treballadors. Fa temps que es negocia però els resultats no acaben d’arribar. I no és només que no arribin, sinó que situacions com la carta descrita les empitjoren.

És de desitjar que, en lloc de cartes, algú expliqui bé els detalls d’aquestes reclamacions i els autònoms rebin el tracte que es mereixen i no se sumin més despeses de gestories a les moltes que ja han de pagar. El treball requereix una dosi important de motivació i ja sabem que l’èxit rau en el fet de no desanimar-se. Molts autònoms, però, han de fer cada dia un sobreesforç per aconseguir-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia