Opinió

Som 10 milions

La Casa dels Àngels

L’any 2018, la que fou Cal Tarragona fou adquirida per en Josep Maria Lari Viaplana per anar-hi a viure, alhora que la convertia en una casa “encantada”

Sovint, ens passa a tots, anem a l’altra punta de món oblidant que al costat de casa hi tenim meravelles. Paisatges, museus, ciutats, gastronomia i tantes coses que ens fa l’efecte que, com que són lluny, tenen un afegit de qualitat. I amb aquesta idea falsa deixem que d’altres, els de l’altra punta de món, vinguin a casa nostra i ens facin saber el nostre patrimoni. Va ser així com, gairebé fa riure, vaig descobrir La Casa dels Àngels. Un noi japonès que estudia a la meva universitat m’ho va comentar. “És una preciositat”, em va dir. No vaig poder dissimular i, sense embuts, li vaig respondre que no sabia què em deia. La Casa dels Àngels? La curiositat em va portar a esbrinar una mica més del que ell m’havia explicat i, després d’una cerca breu al Google, la vaig voler visitar. Aquesta meravella que tinc a tocar, a uns quaranta quilòmetres de casa, està situada a la població de Castellserà, a la comarca de l’Urgell. I quin misteri amaga aquesta casa de nom celestial que la fa tan atractiva malgrat que encara és força desconeguda? Doncs perquè és el cau on viu un dels nostres millors mags. El mag Lari.

L’any 2018, la que fou casa pairal Cal Tarragona, fou adquirida per en Josep Maria Lari Viaplana per anar-hi a viure, alhora que la convertia, després d’una remodelació excepcional, en una casa “encantada”, amb una combinació perfecta de l’univers màgic i del misteri que envolta la pròpia casa senyorial i fora de tota mesura, on a la llinda d’una de les finestres hi ha gravada la data de 1612. A mesura que la rehabilitació anava prenent forma i el mag Lari es familiaritzava amb l’edifici, va anar descobrint els tresors que s’hi amagaven. Escriptures que donaven a entendre una relació directa amb la llegenda del Sant Grial o estades de personatges tan importants com Pau Casals, que per aquest motiu hi té un salonet dedicat on es pot contemplar una cadira que el músic utilitzava per interpretar el violoncel, i una de les seves famoses pipes. Per Cal Tarragona també hi va fer nit en Felip IV i la seva comitiva tot i que la visita estigué tan atapeïda de sorpreses que el pobre rei espanyol gairebé no hi té cap mena de rellevància, superat per l’ambient misteriós de les golfes de la casa, on hi vivia la minyona, Francina Redorta, la Bruixa de Menàrguens, que fou condemnada a la forca. Secrets, cambres amagades, històries sorprenents que cal descobrir resseguint les llindes de les portes angelicals. Però això és només un tastet, perquè l’edifici acull un museu dedicat a Michael Jackson amb més de 300 peces de la col·lecció privada del Mag. Fins i tot un xiclet mastegat pel cantant americà! I la màgia, tothora present a través d’objectes com la clau que obria un bagul del gran Houdini, es pot gaudir a El petit Llantiol (en homenatge al cafè teatre Llantiol de Barcelona, on el Mag Lari va començar la seva carrera professional), d’una funció de petit format que clou el cercle d’un dia que vaig completar amb un dinar al bar de la casa. Qui ho havia de dir, que un japonès em descobriria un paradís màgic a tocar de casa!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]