Articles

L’error del director del Servei Català de Trànsit

Dos Negroni

És una llàstima, però, finalment, els tractors podran continuar circulant per la carretera els caps de setmana, festius i vigílies de festius, tot i que el Diari Oficial de la Generalitat  reculli una mesura que ho prohibeix. El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha dit que hi ha hagut “un error tècnic” en la publicació.

Doncs s’equivoca Josep Pérez Moya
fent marxa enrere. Jo els hauria prohibit malgrat les protestes dels de sempre. Tothom sap que en diumenge les vaques no mengen ni s’han de munyir, i que en diumenge els garrins (els ben educats, naturalment) no s’embruten. I que en diumenge no cal regar els enciams, que són uns vegetals perfectament conscients del dia que és. Si els pagesos fan servir els tractors en dies com aquests és només per emprenyar. Perquè els pagesos –i hem de ser valents i dir-ho, encara que sigui políticament incorrecte– ens tenen tírria. Si un pagès s’organitzés una mica bé (a nivell d’agenda) no caldria que anés a sulfatar el dia de Nadal o la vigília de Cap d’Any, per l’amor de Déu, i així ens estalviaríem les caravanes infernals que provoquen durant l’operació tornada. ¿Li costaria tant a un pagès no arreglar les bèsties durant tota la Setmana Santa? Es tracta només d’ensenyar-los una mica d’intel·ligència emocional. 

Naturalment hi ha excepcions i tots nosaltres estem disposats a entendre-les. Pot passar que un diumenge pedregui i el pagès hagi d’anar al camp a protegir les vinyes. Molt bé. Segur que en podem parlar. (El diàleg és molt important.) O pot passar que un diumenge el pagès hagi de dur una comanda de tomàquets a la masia de turisme rural, perquè els urbanites volen esmorzar. Molt bé. Doncs que vingui a dur els tomàquets. Però ha de venir en tractor? Li costa tant venir amb el 4x4 com fem nosaltres? 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.