Articles

Voti avui, president Montilla

Desclot

En el debat que el Parlament ha perpetrat aquesta setmana sobre la crisi Artur Mas va proposar a José Montilla d’unir forces perquè Zapatero s’embeini l’augment de l’IVA. El tipus general d’aquest impost pujarà el dia 1 de juliol 2 punts percentuals. “Sap vostè què es pot fer amb el 50 per cent que correspon a la Generalitat? –va replicar el president–. Podríem construir 60 centres d’assistència primària, o dos hospitals, o 50 escoles, o 38 instituts, o 23 residències de la tercera edat”. Molt bé. Si amb el 50 per cent podríem triar entre totes aquestes opcions, amb el 100 per cent del nostre impost n’obtindríem el doble.

És a dir, amb el que paguem i amb el que rebria
qualsevol país homologable construiríem 120 centres d’assistència primària, o quatre hospitals, o 100 escoles, o 76 instituts, o 46 residències de la tercera edat. Per què hi hem de renunciar? I ara president, posats a fer servir l’aritmètica com a arma carregada de raons, penseu què passaria si en lloc de rebre el migrat percentatge que ens envien de tot el que paguem ens quedéssim la partida sencera. Quants centres d’assistència primària, hospitals, escoles, instituts o residències de la tercera edat podríem tenir? Fins i tot pagaríem el personal que hi ha de treballar. President Montilla, faci’s cas i actuï en conseqüència: voti avui en qualsevol dels municipis que criden a urnes per la llibertat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.