Articles

Espanya independentista

D'AVUI.cat

A l’AVUI.cat ens fem ressò d’una enquesta de la UOC segons la qual un 52% d’espanyols acceptarien la independència de Catalunya. Aquest sondeig, que serà presentat a Madrid aquest divendres, complementa una enquesta anterior que assegurava que un 50,3% de catalans votarien a favor de la independència si es fes un referèndum en aquest sentit.

Em perdonaran, però no és aquesta la sensació que es viu a peu de carrer. Encara menys la que es copsa fora de Catalunya. Ja pot ser que hi hagi molts espanyols favorables a la independència catalana, entre els quals n’hi ha que la desitgen per treure’s de sobre el que consideren una nosa, però, sincerament, creure que només un 48% d’espanyols s’hi oposarien ho trobo un excés d’optimisme. Si de debò la majoria absoluta –la meitat més un– dels espanyols fos capaç d’acceptar la independència ens hauríem de preguntar què coi fem encara a Espanya.

La realitat, però, és que si ni tan sols podem estar gaire segurs
que un referèndum independentista pogués assolir la victòria a casa nostra, encara és més dubtós que els espanyols ho celebressin amb focs artificials i bons desitjos de futur.

No oblidem que a Espanya ens estimen.
Tant, que ens abonyeguen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.