Articles

La contra

Cronologia d'una nit

La primera nit de botigues obertes al passeig de Gràcia supera de llarg les previsions d'èxit, amb cues i aglomeracions en els punts més llaminers

20.00 hores. S'inicia la Shopping Night al passeig de Gràcia de Barcelona. La model que surt amb Carles Puyol apareix radiant a la botiga de Pronovias mentre els carrers s'omplen de gent, amb pells cares o amb texans fashion. De tot. Ja es nota que la iniciativa de 55 centres de l'avinguda més luxosa d'obrir fins a la mitjanit funciona. Luca Missoni ja ha inaugurat amb l'artista Demo un David de 5 metres com el de Miguel Àngel vestit amb la seva firma a Diputació. A les 20.30, el cap de la firma de luxe italiana és a l'entrada de l'hotel Mandarin per veure com Carme Ruscalleda i el seu fill (recent estrella Michelin) Raül Balam serveixen 60 litres de caldo d'escudella: “té gallina, porc, vedella, pollastre, cebetes, pastanaga... És perfecte per celebrar que ve Nadal i que la ciutat s'il·lumina”. Gens greixós i ben calent. Ideal per al fred. Boris Izaguirre els ajuda i la gent, fent cua, no para de fer fotos i felicitar la Carme: “Què bé que sorties disfressada a El convidat!”.

A les 21.15 hores, quan ja només queden 10 litres per repartir, hi ha una cua de sis metres per entrar a la Casa Batlló. Custo l'ha convertit en una botiga vintage i la gent remena més de 5.000 peces (hi ha vestits de punt a 50 euros) mentre contempla la Harley Davidson que ha dissenyat el creador i es fa fotos amb ell. Hi ha copes, canapès, música de DJ... com a la majoria de botigues (moltes marques de luxe estrangeres no han obert). A l'hotel Majestic, joves creadors de moda venen els seus dissenys. A les 22.00, l'alcalde Hereu arriba a la vela patrocinada per Harper's Bazaar, on no s'hi cap, i afirma que la iniciativa es repetirà.

A les 22.30, a Santa Eulàlia les noies d'El Delgado Buil fan estilismes amb les peces exquisides de la casa mentre Lluís Sans diu que l'èxit ha superat amb escreix les previsions. La moqueta blanca ja és grisa. La gent “aprofita per treure el nas a botigues que a vegades li fan respecte”, diu Iñaki Muñoz (Ailanto). A les 23.30, Esteve Rabat ja comença a tancar la joieria: “Ha estat un boom. Hem repartit 500 mojitos i un càtering per a 200 persones. Fabulós”. A TCN no hi ha hagut robatoris: “Tothom ha estat molt cívic. I la gent es veia tan feliç!”. A les 24.00, es baixen les persianes i la Ventafocs torna a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.