Opinió

L'OBSCUR DEL RETRAT

L'afició ha canviat

Si important és batre rècords, l'anterior de partits guanyats era en blanc i negre de dictadura sanguinària i trampes a favor de l'equip del règim, encara ho és més la manera com s'aconsegueix, a partir d'un joc de meravella. L'afició ho ha entès, no li ha estat fàcil, primer convèncer-se que malgrat els surrealistes organismes directius del futbol estatal, arbitratges, apel·lació etc., la democràcia va fent forat. De mica en mica, amb entrebancs tipus Tribunal Constitucional, que ens ha dit que no ens volen tal com som, sinó mesells i servents, però avançant de manera inexorable i acostant-nos per opció pròpia a decidir el nostre futur nacional. Els seguidors han vist que si es juga bé l'equip guanya, tot i que hi ha decisions esportives més que sospitoses, tipus viatge a Mèxic amb gran majoria de jugadors blaugrana que va possibilitar la darrera derrota en la lliga, també ho és que ara l'afició ha perdut aquella por de la postguerra i del franquisme, la impotència forçada en no poder plantar cara al Madrid fins a l'inici de la democràcia. El seguidor blaugrana, per triomfs, per actitud de l'equip i del club ha fet que les noves generacions hagin deixat l'esperit victimista i queixós per les contínues injustícies rebudes per decantar-se per un ànim positiu i optimista. En els darrers 20 anys, amb joc fantasiós que encaterina, domina de manera notòria el futbol estatal i, des de l'accés total del planter al primer equip, el futbol mundial. L'afició ha canviat, ajuda l'equip quan ho necessita i respon amb els seus crits d'ànim i cants. Els aficionats saben que mai res ha estat igual, que podem gaudir d'un espectacle insòlit que cal aprofitar i que, malgrat els canvis i el pas del temps, aquest alt nivell es pot mantenir.

Futbol sala. Felicitats, campions! És el primer triomf, resultat de fer les coses amb planificació i seny. Qui sembra i treballa la terra recull els seus fruits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.