Articles

La contra

Passarel·la Nova York

Custo Dalmau, ara més sofisticat i amb més colors neutres que mai, i Toni Francesc han desfilat amb les seves noves propostes a la Gran Poma

Després que la 080 mostrés a Barcelona el disseny més alternatiu, la passarel·la de Nova York ha donat el tret de sortida a la temporada de desfilades més convencionals. Les tendències per a l'hivern que ve passejaran per París, Milà i també per Londres i Madrid, però d'entrada és al Lincoln Center on es comença a descobrir si continuarem amb el triomf del retro o s'imposarà la tendència minimalista sostenible que fa temps que s'anuncia...

Alguna cosa hi deu haver d'això últim quan fins i tot el rei de l'estampat colorista assegura que la seva nova col·lecció ha partit de tons tan neutres com el blanc i l'os. Parlem de Custo Dalmau, que aquest cap de setmana ha desfilat a Nova York una vegada més (ja no es posa ni nerviós, és com casa seva) per presentar l'aposta de la primera línia de la casa. Però que ningú pensi que ha rebaixat plantejaments. La seva roba continua barrejant materials, colors, formes i complements com ha fet sempre. És la marca de la casa, i la base del seu èxit. El que passa és que ara ha guanyat en sofisticació, en posat ladylike, que és com s'anomena l'estil més de dama, per marcar ben clares les diferències amb la seva segona línia, Custo Line, que mostra dissenys amb el seu grafisme més agosarat, fresc i juvenil.

Així doncs, a la Gran Poma, Custo i el seu equip han mostrat vestits que parteixen d'una tonalitat clara per acabar jugant amb diferents games del mateix color, i alhora aplicant plomes, serrells, leggins amb motius gràfics... fins arribar al barroquisme que el caracteritza.

En canvi, l'altre català que desfila a Nova York, Toni Francesc, va optar per siluetes funcionals i senzilles amb colors de foc: taronges, vermells incandescents, daurats... que es combinen amb el gris cendra per simbolitzar la mort i renaixement de l'au Fènix. Seda brillant enfront de la llana de Custo, que apareix enfeltrada, amb serrells o donant vida a amplis jerseis gruixuts. Per als homes arriba en forma de ponxo, ideal per ser lluïda en cossos com el del model Andrej Pejic, que té aspecte d'etèria joveneta sueca. Custo li va donar color després que el veiéssim desfilar per a Jean Paul Gaultier a l'alta costura de París amb el mateix vestit de núvia que diumenge es va col·locar Rihanna als premis Grammy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.