Opinió

LA COLUMNA

Important trajectòria

Hi ha hagut reaccions francament saboroses, aquests dies, després de l'“acció determinada i no-violenta” que volia impedir el normal funcionament de la institució on, fins que es demostri el contrari, hi ha dipositada la sobirania del país. Una magra sobirania, tot sigui dit de passada, però, fet i fet, la que tenim i la que ens toca defensar per dignitat democràtica i consciència històrica. Hi ha hagut reaccions que fan pensar que ens hem begut l'enteniment o que almenys uns quants tenen una tendència notable a beure-se'l, sense cap tipus de vergonya. Un politòleg tan mesurat com Vicenç Navarro ha dit que “ha sigut un error d'aquest moviment no permetre als parlamentaris entrar i sortir del Parlament”. Com que un error? Però si va ser una idea meditada, publicitada i explicada amb tots els ets i uts, una acció “determinada” (és a dir, resolutiva i concreta) que volia impedir l'habitual exercici de la democràcia formal? És un plantejament similar al que fa Josep Ramoneda: l'error. Diu el filòsof: “Hi ha hagut un error per part dels indignats que el govern ha utilitzat hàbilment per desprestigiar-los”. I afegeix: “L'executiu català ha aconseguit invertir els papers, que els indignats passin a ser els agressors i no les víctimes”. Això ho ha aconseguit el govern de Mas? Qui agredia a qui dimecres? Va ser un miratge? I la meva amiga Isabel Coixet? Estimada Isabel, de debò que no hi ha problema a marcar amb una creu una diputada?

D'altra banda, els mateixos indignats (o si més no la fracció que ostenta un cert predicament mediàtic: acampadabcn) em temo que tenen una alta consideració de les seves gestes. Potser exagerada, amics meus. “Hem començat a caminar, seguim en moviment i sabem que la ciutadania comparteix les nostres denúncies”. Com carai ho saben? Quins mecanismes tenen per calcular una asseveració tan rotunda? I la perla: “Tenim una jove però important trajectòria”. Jove, segur. Important? No dic pas que no. Només dic que potser és una mica aviat, no?, que potser els càlculs són un pèl precipitats per ser tan optimistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.