Opinió

la GALERIA

La darrera corrida

El govern de l'Estat autoritzarà en els pròxims dies la renovació del contracte d'explotació de la central d'Ascó per un període de 10 anys. L'1 d'octubre finalitza l'actual permís d'explotació i tant el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) com el ministre del ram, Miguel Sebastián, han avalat amb un informe i amb unes declaracions, respectivament, la petició de prorrogar la llicència fins al 2021. Ara només falta l'autorització formal de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero perquè això sigui una realitat.

La renovació del contracte d'explotació de la nuclear riberenca arriba en un moment en què el debat sobre el futur de l'energia nuclear està més viu que mai. L'accident de Fukushima ha incrementat els dubtes vers la seguretat de les plantes nuclears i, en pocs mesos, ja s'han vist moviments significatius en països com el mateix Japó o Alemanya que posen en qüestió el futur d'aquestes plantes. Tot i que, ara per ara, és una quimera pensar en el tancament d'Ascó, el cert és que cada cop són més i més solvents les veus que qüestionen la viabilitat d'aquesta font d'energia, pels riscos que comporta i pels costos que genera. De moment tindrem una pròrroga de deu anys més, però qui sap si estem davant de la darrera oportunitat per a les nuclears? De ben segur que fa deu anys semblava una quimera clausurar la plaça de toros de la Monumental i aquest cap de setmana, per a pena dels taurins, assistirem a la darrera corrida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.