Societat

Nuclear

Ascó, 10 anys més de vida

El Ministeri d'Indústria renova l'autorització d'explotació de la central nuclear

Podrà seguir operant fins al 2021

El Ministeri d'Indústria ha renovat per a deu anys més l'autorització d'explotació a la central nuclear d'Ascó. L'ordre ministerial la va signar ahir mateix el ministre Miguel Sebastián. “Sabem que l'ordre està signada tot i que no l'hem rebut encara”, afirmaven fonts de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós (ANAV), l'empresa que explota la central.

L'autorització vigent expirava el pròxim 2 d'octubre, però Ascó podrà operar almenys fins al 2021 tot i les reiterades peticions de Greenpeace i d'altres entitats ecologistes de no allargar la vida de la central a causa dels nombrosos incidents que ha patit els últims anys. Precisament avui hi havia convocada per la Plataforma del Priorat una concentració a Falset per rei-vindicar el tancament de la central.

La decisió d'Indústria l'avala l'informe favorable que el Consell de Seguretat Nuclear va emetre aquest estiu i que considera adequat el nivell de seguretat de la central i confirma el correcte funcionament de la nuclear d'Ascó.

La central d'Ascó consta de dos reactors de 1.032,5 i 1.027,2 megawatts de potència, respectivament. La unitat I de la central es va connectar a la xarxa elèctrica per primera vegada l'agost del 1983 i la II a l'octubre del 1985. Ascó I pertany a Endesa, i Ascó II està repartida entre Endesa (85%) i Iberdrola (35%). Totes dues van renovar l'autorització d'explotació l'1 d'octubre del 2001 per deu anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.