Opinió

Sense embuts

Com governarà, Rajoy?

Segurament havia d'haver fet el que pensava i estalviar-me'l, el debat. Però finalment vaig pensar que, observant-lo en una confrontació cara a cara amb el senyor Pérez Rubalcaba, potser acabaria sabent què hi ha de veritat i què de teatre en aquesta nova versió del senyor Rajoy que m'interpel·la cada dia des dels diaris, la ràdio o la televisió. El que volia saber, doncs, és qui presidirà el govern d'Espanya: el cap d'aquella oposició dura, impermeable al pacte, hostil, la del cuanto peor, mejor; la que ha buscat als carrers i als tribunals allò que no podia aconseguir al Parlament, o el candidat d'ara, més amable i moderat, que es declara predisposat al diàleg, obert al pacte.

No em sembla que el debat hagi servit de gaire res. Vaig observar un Rajoy més aplicat a blasmar allò que han fet en els darrers anys els socialistes i a vantar-se dels suposat èxits dels governs del Partit Popular que a intentar convèncer els ciutadans que té les idees, la força i la determinació necessàries per treure'ns de la crisi. Francament, no necessitava el guiatge del senyor Rajoy per tenir una opinió de l'actuació del president Rodríguez Zapatero ni per jutjar la del president Aznar. Només volia saber si sabrà governar el futur. El futur de tots. Perquè, ens agradi o no, el senyor Mariano Rajoy presidirà el govern de l'Estat. I les conseqüències d'allò que faci les cobrarem o les pagarem tots. Els que l'hagin votat, i els altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.