Opinió

Sense embuts

Metges que no són pilots

Era previsible i és el que passarà: la vaga de metges no farà millorar la situació de la sanitat ni dels seus professionals i haurà perjudicat, en canvi, milers de ciutadans. Mai no qüestionaré el dret de vaga; al contrari, el defensaré sense reserves, obstinadament. Sempre, això sí, que s'exerceixi amb responsabilitat; amb especial responsabilitat quan la protesta ha d'afectar els serveis públics.

No abonaré les retallades, però és davant d'un projecte de pressupost que s'ha d'establir el debat. I, agradi o no, per raons que es poden compartir o no, el govern encara no l'ha fet públic ni l'ha portat al Parlament. De manera que convocar una vaga pel que se suposa que dirà un document que es desconeix no em sembla gens responsable, per dir-ho de la forma més suau que se m'acut. Sobretot perquè aquella operació que es va suspendre ahir o aquella visita o radiografia que s'anul·larà avui, ningú no sap quan es faran. Haurà d'aguantar quatre mesos més, el malalt que ja en feia sis que s'esperava?

Mai m'hauria pensat
que un sindicat de metges convocaria una vaga com aquelles dels pilots o dels controladors, que sempre trien la Setmana Santa o
el Nadal per fer servir els usuaris de munició contra els que manen. M'alleuja saber, després de veure els índexs de participació que m'arriben a última hora de la tarda, que són majoria a Catalunya els metges que deploren l'estil de les protestes dels aristòcrates del transport aeri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.