Opinió

Els agrada el futbol

Els agrada tant el futbol que han sabut mirar els partits de l'Eurocopa gaudint del joc, la pilota i els jugadors. Els agrada tant el futbol que, sempre que la situació ho fa possible (i juguen jugadors del Barça), prescindeixen de les ideologies i les arengues que van associades a les seleccions i valoren tot el que passa al camp com quelcom màgic i engrescador. Els agrada tant el futbol que gaudeixen del joc d'aquells que, sense ser dels seus, col·loquen bé la pilota, corren com posseïts a rematar una passada o driblen el contrari amb una tombarella imprevista.

Els agrada tan poc el Madrid que encara que Portugal fos el darrer equip del món no perdonarien ni una crítica, ni un insult o un improperi a Pepe, i voldrien (generosament) tots els mals i totes les lesions del món a Ronaldo. Els agrada tan poc el Madrid que frisen quan una tanda de penals dóna la victòria a la roja i deixa amb un pam de nas la prepotència, arrogància i vanitat d'aquell gran futbolista, però mal rival.

Els agrada tant el futbol que, tot i que Ramos o Alonso els cauen fatal i els posen nerviosos i de mal humor durant la lliga, es posen contents cada vegada que Iniesta, Cesc o Piqué els passen la pilota en una jugada que afavoreix l'avantatge o acaba en gol. Els agrada tant el futbol que són capaços de racionalitzar aquesta ambivalència de sentiments sense sentir-se traïdors a res.

Però, sobretot, els agrada tant el Barça que el fet que Del Bosque hagi seleccionat Valdés, Piqué, Xavi, Busquets, Cesc, Iniesta i Pedro els omple d'orgull i els ha fet mirar els partits de la roja amb una passió i un sentiment d'eufòria generosa a cada partit guanyat sense tenir en compte els sentiments espanyolistes que envolten inevitablement la selecció estatal. Els agrada tant el Barca, són tan culers i se senten tan orgullosos del joc i les victòries que ofereixen els jugadors del seu equip, que han decidit no discriminar-los quan juguen sota uns colors patriòtics (ara per ara no podrien fer-ho sota cap altre) que, probablement, els tenen més aviat indiferents. Els agrada tant el Barça que saben que aquesta també és una manera que tothom sàpiga que tenim el millor planter, la millor tècnica i els millors valors esportius per transmetre. A casa, els agrada tant el Barça que se senten ara també vertaders campions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.