Opinió

L'APUNT

Les consultes

Una democràcia, com més participativa és, també és més creïble i més forta. No és cert, allò que es diu que als ciutadans els avorreixi anar a votar sovint. Tampoc es tracta només de fer eleccions, sinó que cal fer consultes per determinades decisions i en tots els nivells de la governança o de l'administració. Entenc que aquest és el sentit de la llei de consultes que tramitava el Parlament de Catalunya.

A qui fa por, l'exercici de la democràcia? Sembla que al govern espanyol, ja que es posa de cul al fet que el poble català pugui decidir lliurement el seu futur en una consulta. Aquest exercici tan sa de la democràcia és una tradició en molt països, i a casa nostra, quan ens deixen, també l'utilitzem. Només a títol d'exemple, esmento el cas del municipi de Rupià, que ha decidit ingressar a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) després d'haver fet una consulta prèvia als ciutadans del poble. A partir d'aquest acte democràtic, ningú del poble podrà qüestionar mai aquest acord municipal. Amb tot, hi ha altres models de participació que volen ser tan democràtics que voregen el ridícul, com és el cas de l'Ajuntament de Quart, que ha fet una col·lecta per comprar l'estelada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.