Opinió

L'APUNT

L'escabetxada laboral

Els majors de 45 anys que són a l'atur avui tenen una esperança de vida per davant d'entre 30 i 40 anys i no poden, ni haurien, de renunciar a obtenir una feina digna. Per això és molt preocupant el resultat d'un estudi de la UdG en què s'alerta que el col·lectiu de desocupats de més de 45 anys és el més vulnerable i el que té més risc d'exclusió laboral. Situació que evidentment s'agreuja en temps de crisi. La darrera reforma laboral no bonifica les empreses per contractar específicament desocupats de més de 45 anys i l'estratègia que havia d'aprovar el govern en aquest sentit no s'ha desenvolupat.

A banda del drama d'aquest col·lectiu, el balanç d'un any de reforma laboral és clarament revelador: 700.000 aturats més, 780.000 cotitzants menys i un atur del 26%. S'han destruït 850.000 llocs de treball i els acomiadaments per ERO s'han incrementat un 45,8%, amb un 55% d'atur juvenil. Però estiguin tranquils, podria haver estat pitjor, perquè encara s'escolten veus que diuen i defensen que l'escabetxada de la reforma encara ha fet curt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.