Opinió

Els millors del món

Ja fa molts anys, a l'hivern, cosins germans i parents, disgregats per les Espanyes, preparem i escollim, acuradament, un restaurant per a la celebració anual de cada estiu. Per a nosaltres triar i seleccionar el lloc de la trobada és un motiu agradable d'intercanvi de trucades i converses que augmenta la il·lusió per veure'ns i per valorar el lloc triat. En aquest marc de delit, El Celler de Can Roca, que ens ha aixoplugat en alguns d'aquests sopars de canícula obligada, sempre ha estat, per a tots nosaltres, una peça memorable de plaers compartits que ens queda en la memòria.

La capacitat d'en Joan, en Josep i en Jordi, amics d'impecable trajectòria professional i vàlua personal, de transmetre amabilitat, prudència, rauxa, estimació i entusiasme pel que tenen entre mans és immensa.

De manera aparentment fàcil, sense impostures i amb una extrema humilitat, ens acompanyen, complaent-nos, i suggerint-nos un món evocador i seductor de delícies gastronòmiques que fan que visquis, entre satisfaccions globals i eternes, els seus plats i els vins escollits com un sublim univers.

Tenir el privilegi que El Celler de Can Roca, ubicat a Girona, i ara sí, i encara més, situat en totes les guies turístiques del planeta, hagi estat escollit el millor restaurant del món mereix tots els reconeixements que es puguin fer a aquests tres germans, veïns i implicats amb Taialà, el seu barri de tota la vida.

Deu ser estrany això de ser el millor restaurant del món. Deu costar de creure. Et deu semblar que algú s'ha tornat boig i que no és possible que t'hagi tocat a tu. I tot i que els Roca s'ho podien esperar (eren segons fins la setmana passada en aquest rànquing de la revista Restaurant), estic segura que, amb la discreció, cortesia i modèstia que els caracteritza deuen pensar que tot això és molt efímer i que no s'ho han d'acabar de creure. Probablement tenen part de raó, però que no s'equivoquin. Entre tots tres han construït, merescudament, un restaurant perfecte a on tot gira rodó i l'alegria, la senzillesa, la camaraderia, la generositat, la complicitat i l'emotivitat hi són cada setmana, de dimarts a dissabte, regalant satisfaccions, no només gustatives, als seus clients. Ells i el seu equip han aconseguit que els comensals d'El Celler de Can Roca se sentin espectadors d'una magnífica representació que sempre acaba en ovació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.